top of page

NAŠA PRIČA

Voditelj Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu je prof. Željko Lukenda, a uz njega na katedri radi prof. Nenad Zvonarek i sedam demonstratora: Gea Vlašić, Luka Ilić, Fran Nevistić, Borna Hesky, Zvonimir Osičan, Luka Bačevina i Patrik Klasić. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture se održava na nekoliko lokacija u Gradu Zagrebu, a uključuje planinarske ture na Sljeme, pješačke ture na Savskom nasipu, košarku, nogomet, rukomet, odbojku, šah, veslanje, tenis i stolni tenis, kao i mnoge druge.

POVIJEST KATEDRE ZA TJELESNU I ZDRAVSTVENU KULTURU

Katedra za tjelesnu i zdravstvenu kulturu (KTZK) osnovana je školske godine 1982./1983. pri Zavodu za organizaciju rada. Prvi nastavnik, voditelj katedre bio je prof. Franjo Podvalej. U ljetnom semestru šk. god. 1982./1983. počela se izvoditi obvezna nastava TZK za studente prve i druge godine studija. Studenti su mogli birati sljedeće aktivnosti: košarka, nogomet, stolni tenis i pješačke rute, a zatim se izbor aktivnosti proširuje na odbojku, plivanje, aerobiku i društvene plesove.

Pri Katedri se organiziraju tečajevi za polaganje ispita za voditelja čamca, jedrenja na dasci te skijaški i ronilački tečajevi. Fakultet je organizirao "Veslačke susrete osmeraca fakulteta strojarstva i brodogradnje Hrvatske", "Studentski reli FSB-a" i "Prvo studentsko prvenstvo Sveučilišta u tenisu". Početkom Domovinskog rata nastava se izvodi prema "Posebnom programu za pripremu studenata za obranu domovine". Nastava se izvodila svakodnevno uz pomoć četiriju vanjskih suradnika i sedam demonstratora. Godine 1994. primljen je u stalni radni odnos Željko Lukenda, prof. a 1999. godine Nenad Zvonarek, prof. Od 1997. godine Katedra se izdvojila iz Zavoda za organizaciju rada i postala samostalna.

 

Stručni rad vezan uz nastavu tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu strojarstve i brodogradnje: STANJE I PERSPEKTIVA NASTAVE TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE NA FAKULTETU STROJARSTVA I BRODOGRADNJE  možete preuzeti na linku

Profesori na Katedri

Željko Lukenda

Željko Lukenda, prof.

outlook.png

Profesor Željko Lukenda je viši predavač i voditelj Katedre za tjelesnu i zdravstvenu kulturu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

nenad_zvonarek_honorary_citizen_ceremony

Nenad Zvonarek, prof.

outlook.png

Nenad Zvonarek je profesor na Katedri za tjelesnu i zdravstvenu kulturu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Demonstratori

WhatsApp Image 2021-10-04 at 12.32.30.jpeg

Gea Vlašić

gmail_logo_PNG6.png

Gea je studentica četvrte godine strojarstva, usmjerenja inženjerstvo materijala. Voditeljica je odbojkaške sekcije. Zadužena je za biciklizam, skijanje, streljaštvo, pikado.

WhatsApp%2520Image%25202019-11-18%2520at

Borna Hesky

gmail_logo_PNG6.png

Borna je student četvrte godine strojarstva, smjer proizvodno inženjerstvo. Osim što vodi veslačku sekciju FSB-a zadužen je za sljedeće sportove: veslanje, šah, vaterpolo i bridž.

20663801_10209165165397636_7279714774646

Luka Ilić

gmail_logo_PNG6.png

Luka je student četvrte godine strojarstva, usmjerenja brodostrojarstvo. Zadužen je za sljedeće sportove: karate, kudo, squash, hrvanje.

WhatsApp Image 2021-10-04 at 12.33_edite

Luka Bačevina

gmail_logo_PNG6.png

Luka, student je četvrte godine strojarstva, usmjerenja mehatronika. Zadužen je za sljedeće sportove: plivanje, atletika, kuglanje i E-sport.

pp_edited.jpg

Fran Nevistić

gmail_logo_PNG6.png

Fran je student pete godine strojarstva, smjer proizvodno inženjerstvo. Zadužen je za sljedeće sportove: rolanje, duatlon, biljar, futsal (M), rukomet te rukomet na pijesku.

WhatsApp Image 2021-10-04 at 12.34_edited.jpg

Patrik Klasić

gmail_logo_PNG6.png

Patrik, student na diplomskom studiju strojarstva. Zadužen je za sljedeće sportove: stolni tenis, badminton, tenis, cross.

PhotoEditor_20190426_101029820.jpg

Zvonimir Osičan

gmail_logo_PNG6.png

Zvonimir je student pete godine strojarstva i zadužen je za sljedeće sportove: košarka, nogomet i futsal (Ž).

bottom of page